Therapie bij BC Schreurs»Specialisaties»Echo-Consult

Echo-Consult

Echo-Consult

”Direct meer weten”


Je hebt al een tijd lang een blessure of een gewrichtsklacht welke niet (goed) wilt herstellen? 


Mogelijk is een echo iets voor jou!

Sinds een aantal maanden heb je last van schouderklachten en je weet niet wat er aan de hand is. Is het een slijmbeursontsteking of is het een probleem van de spier of de pees? Mag ik nu juist wel of niet door de pijn heen bewegen? Je zou graag willen weten wat de pijn in de schouder veroorzaakt en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. De echo is bij de schouder een uitstekend middel om je meer duidelijkheid te geven over de klachten. Met de echo kunnen de pezen, spieren en gewrichten van de schouder goed beoordeeld worden. Hierdoor wordt de klacht voor jou beter begrijpbaar.


Je doet graag aan hardlopen. Alleen heb je de laatste tijd in toenemende mate last van de achillespees. Het begon met stijfheid en je liep dat er eerst wel uit, maar de laatste tijd heb je ook steeds vaker pijn tijdens het hardlopen. Je hebt rust genomen, maar de klachten blijven terugkomen. Wat is er nu precies aan de hand? Met een echo kan beoordeeld worden of er sprake is van schade van de achillespees en er kan een inschatting gemaakt worden van de ernst van de blessure. Het hardlopen komt hierdoor weer wat dichterbij.


Met de voetbalwedstrijd van afgelopen weekend ben je door de enkel heen gegaan. De enkel is gezwollen en je weet niet wanneer je weer kunt voetballen. Je bent onzeker of je er nu juist wel of niet mee moet moet belasten.  Met een echo kan beoordeeld worden welke enkelbanden beschadigd zijn en hoe lang het herstel gaat duren. Je krijgt daarbij ook direct advies over hoe je het beste om kunt gaan met de blessure.


Voor meer informatie, neem contact op met Bewegingscentrum Schreurs 

« terug naar het overzicht

Deel dit item