Therapie bij BC Schreurs»Info ​BC Schreurs»Even voorstellen»Sander Schreurs

Sander Schreurs

Mijn naam is Sander Schreurs, geboren in 1979 in Tegelen. Ik ben algemeen fysiotherapeut en oprichter van deze praktijk. Na 5 jaar in Duitsland werkzaam te zijn geweest heb ik besloten mijn eigen praktijk te openen in Nederland. 

Dit heb ik in 2012 kunnen realiseren.
Na de MAVO ben ik naar het CIOS gegaan om de opleiding tot sportinstructeur te gaan volgen.

Na het behalen van dit diploma ben ik bij het Ministerie van Defensie aan de slag gegaan als sportinstructeur, voor een periode van 6 jaar. Hier ontdekte ik de interesse in het bewegingsapparaat op medisch gebied.

Na de eerste 2 jaar als sportinstructeur ben ik de deeltijd opleiding Fysiotherapie gaan volgen aan de Hogeschool Thim van der Laan te Nieuwegein. In dezelfde periode ben ik ook meer mezelf gaan toeleggen op de individuele begeleiding van geblesseerde militairen. In 2007 liep het contract bij Defensie af en in hetzelfde jaar ben ik ook geslaagd voor de opleiding Fysiotherapie.

Na deze werkperiode ben ik aan de slag gegaan als fysiotherapeut in Geldern, in ons buurland Duitsland. Na 2,5 jaar heb ik een tweede baan aangenomen in Grefrath, ook in Duitsland. Mijn baan in Geldern heb ik begin 2011 gewisseld voor een baan bij een fysiotherapie praktijk in Venlo-Blerick. Deze baan gaf mij de mogelijkheid om te gewennen aan het Nederlandse Zorgstelsel, aangezien ik alleen werkervaring in Duitsland had.

Eind 2011 ben ik in Blerick gestopt, zodat ik mij volledig kon gaan voorbereiden op de start van Bewegingscentrum Schreurs.

In Mei 2012 ben ik gestart met de praktijk. Bij deze start heb ik het werk van mijn eigen praktijk nog gecombineerd met de baan in Grefrath, maar in November 2012 ben ik ook daar opgehouden.