Home»Informatie»Tevreden patienten»“Wat Kinesio Taping voor mij als uitwerking/hulpmiddel bied

“Wat Kinesio Taping voor mij als uitwerking/hulpmiddel bied

Ik ben Stephanie, 26 jaar. Bij de geboorte werd bij mij myopathie gediagnostiseerd. Na een ongeluk in 2009 kreeg ik in 2014  acute posttraumatische dystrofie en progressieve gegeneraliseerde dystonie gediagnostiseerd. Geregelde intensieve therapie is hierbij prioriteit. 


Na 5 jaar therapie in het ziekenhuis te hebben gehad, heb ik in mei 2015 contact opgenomen met ' Bewegingcentrum Schreurs'. Sinds die tijd zit ik hier in behandeling.

Bij de eerste therapie behandeling werd gevraagd of ze Kinesio Taping mochten aanbrengen op mijn hand en vingers. Het doel van Kinesio Taping zou zijn om te kijken of het mogelijkerwijs iets kan bijdragen als hulpmiddel tijdens mijn therapie behandelingen, proberen is het altijd waard, vond ik zelf. 

De spierspanning is zo hoog dat  mijn ledematen zich naar binnen dicht draaien. Wegens mijn aandoeningen zijn medische ingrepen niet mogelijk. 

De eerste Kinesio Tape behandeling gaf de eerste 3 dagen meer pijn, prikkeling en meer spierspanning. Op de 4e dag nam de pijn wat af, de spanning nam ook een beetje af. Bij de daarop volgende behandeling merkte we aan de vingers dat deze een klein beetje makkelijker open te maken waren. Mijn enige 2 functionerende vingers kon ik beter aansturen. 

Na meerdere Kinesio Tape behandelingen gehad te hebben bleven de vingers met de Kinesio Tape op mijn vingers en hand 2 cm openstaan, waardoor het ook thuis met de verzorging van de hand een stuk makkelijker gaat en tevens geeft het steeds meer pijn verlichting en daardoor betere nachtrust. Zonder Kinesio Tape drukken de vingers zich weer stevig in de hand dicht. Sinds een paar weken is er flinke hoge spanning in mijn 2 enig functionerende vingers.

Hier werd ook meteen met Kinesio Tape aan de slag gegaan en nu na ongeveer 4 Kinesio Tape behandelingen begint de tape langzaam zijn werk te doen. 

Na 4 dagen had ik pijn vermindering. En ook hebben we geprobeerd zonder Kinesio Tape en ik merkte dat functioneren van mijn vingers en pols heel stuk minder gaat. 

Daarbij is de Kinesio Taping uitgebreid naar mijn voet. De voet kon al maanden niet meer op de voetenplank staan alleen de hak. Bij de eerste behandeling heeft het de eerste 5 dagen meer spanning opgebouwd en pijn. Op de zesde dag gaven de spieren een beetje toe. 

De daarop volgende behandelingen ging de voet met de Kinesio Taping positief reageren. Na drie dagen werd de spanning wat minder. Tijdens de therapie was de voet makkelijker vanuit het scheenbeen gezien naar beneden te bewegen, wat uiteindelijk geleid heeft dat de voet met Kinesio Taping op de voetenplank stond.

Kinesio Taping bied echt een uitkomst als hulpmiddel. Het is wel heel belangrijk in mijn geval hoeveel prikkeling de Kinesio Tape aan de spier afgeeft. Zo is de ervaring geweest, hoe breder of hoe strakker de tape strook wordt aangebracht, hoe hoger de prikkeling en wekt 

het nog meer spierspanning en pijnprikkeling met als gevolg een tegenovergesteld resultaat.

Kinesio Taping was uitproberen of het als hulpmiddel kon bijdragen aan mijn therapie behandelingen. Ik wist persoonlijk zelf in eerste instantie niet wat tape hier aan kon bijdragen, maar niet geschoten is altijd mis zeg ik altijd. Na weken met Kinesio Taping behandeling bezig te zijn brengt het veel positiviteit met zich mee. 

De verzorging van de hand gaat beter, minder pijn met als gevolg betere nachtrust, en een goed hulpmiddel bij therapie dat de vingers eindelijk weer wat makkelijker opengemaakt kunnen worden. 

Mijn ervaring met Kinesio Taping is erg positief en heb nu al heel wat meer bereikt dan de afgelopen 4 jaar.

Geschreven door: Stephanie« terug naar het overzicht

Deel deze recensie